مصرف زعفران سدی در برابر سرطان کبد

خانه   اخبار   مصرف زعفران سدی در برابر سرطان کبد

و باز هم دانشکده علوم پزشکی مشهد تحقیقاتی در مورد زعفران و اثر آن بر روی بیماری های کبد از جمله سرطان کبد پرداخته اند.

تحقیقات نشان می‌دهد که زعفران اثر قابل توجهی در پیشگیری از سرطان کبد دارد. به این صورت که تقسیم سلولی را مهار و مرگ برنامه‌ریزی شده سلول (آپوپتوز) را تحریک می‌کند. آپوپتوز یا مرگ برنامه‌ریزی شده سلولی یک روش طبیعی بدن برای رها شدن از سلول‌های غیرضروری یا غیرطبیعی است.

سرطان کبد پنجمین سرطان شایع جهان و سومین علت مرگ در مبتلایان به سرطان است. اصلی‌ترین عامل خطر در ابتلا به این سرطان، عفونت مزمن ناشی از ویروس هپاتیت B و C است. سایر عوامل خطر عبارتند از مصرف بیش از حد آهن، کبد چرب، مصرف الکل و مواجهه با سرطان‌زاهای محیطی که در دخانیات، مواد آرایشی، بنزین و غذاهای فرآوری شده از جمله فرآورده‌های شیر و گوشت یافت می‌شوند.

زعفران یک فرآورده‌ی گیاهی است که به عنوان ادویه برای ایجاد طعم و رنگ به غذاها افزوده می‌شود. مطالعات پیشین نشان داده بودند که این گیاه خاصیت آنتی‌اکسیدانی، ضد سرطان و ضد التهاب دارد و می‌تواند به عنوان یک ماده‌ی ضد سرطان کاربرد گسترده‌ی داشته باشد.

نتایج تحقیقات حاکی از آن است که مصرف زعفران خطر ایجاد سلول‌های سرطانی در کبد را مهار می‌کند، هم‌چنین با مصرف این گیاه کاهش پروتئین‌هایی که نشانه‌های اولیه‌ی وجود سرطان هستند، به وضوح مشاهده می‌شود و آغاز و روند پیشرفت بیماری به مراتب کندتر می‌شود.

این مطالعه ثابت کرد که زعفران با کمک به فرآیند مرگ برنامه‌ریزی شده سلولی (آپوپتوز)، جلوگیری از تکثیر بی‌رویه‌ی سلول‌های سرطانی و اثر ضدالتهابی نقش ضدسرطانی خود را ایفا می‌کند.

Comments are closed.