شرایط نگهداری زعفران

خانه   آشپزی با زعفران   شرایط نگهداری زعفران

  زعفران,صادرات زعفران,قيمت زعفران,زعفران بسته بندي,خريد زعفران,زعفران قائنات,زعفران سرگل,زعفران نگين,توليدکنندگان زعفران,زعفران عمده

شرایط نگهداری زعفران

زعفران یکی از ادویه های گران قیمت در ایران و خارج از کشور می باشد. دلیل قیمت زعفران رنج و سختی زیاد در تولید و فراوری آن تا زمان مصرف می باشد که موجب شده است تا قیمت این محصول با ارزش همانند خود محصول گران تر از باقی محصولات باشد. به دلیل همین ارزش زعفران است که صادرات زعفران سالانه میزان زیادی ارز آوری به همراه دارد.

با وجود اینکه ایران بزرگترین تولید کنندگان زعفران و یکی از بزرگترین مصرف کنندگان زعفران می باشد , باز هم اطلاعات ناقصی در زمینه مصرف زعفران به گوش می رسد . یکی از عوامل مهم در زمینه شرایط نگهداری زعفران , نوع و روش نگهداری بوده که باعث حفظ کیفیت زعفران , می گردد. مطمعنا مواردی بعد از خرید زعفران که موجب می گردد خواص زعفران از بین نرود می تواند استفاده بهینه تری به مصرف کنند گان زعفران بدهد.

یکی از مواردی که می تواند موجب ایجاد مشکلاتی در زعفران گردد حرارت و دمای بالای محیط می باشد . زعفران دارای روغن های فرار و کارتنوئید هایی است که در اثر گرما , و نور از بین رفته و تبخیر می شوند . و تنها واد رنگ دهنده زعفران باقی می مانند. به همین دلیل است که پیشنهاد می کنیم تا حد امکان زعفران را در جای خنک و دور از نور نگهداری کنید . البته در مناطق مرطوب نیز برای از دست رفتن زعفران و جلوگیری از چسبیدن آن به بدنه ظرف باید زعفران را در یخچال و به صورت رشته ای نگهداری کنید.

برای حفظ خواص زعفران بهتر است تنها در هنگام مصرف مقداری از زعفران رشته ای را که عموما شامل زعفران نگین , و یا زعفران سرگل ممتاز می شود , آسیاب نموده و باقی زعفران را به همان صورت رشته ای نگهداری کنید.

نرم کردن و آسیاب کردن زعفران موجب از بین رفتن خواص و عطر و طعم زعفران می شود. سافرانال و پیکروکروسین زعفران که دو عامل عطرو طعم زعفران می باشد به راحتی در اثر گرما و همینطور باز بودن درب ظرف از تبخیر شده و از بین خواهند رفت. این موارد باعث ایجاد زعفران با کیفیت می گردد و زعفران بسته بندی در ظروف مناسب می تواند عمر زعفران را تضمین نماید.

Comments are closed.